Apteczka Pierwszej Pomocy dla przemysłu spożywczego i gastronomii

Zgodnie z HACCP apteczki dla przemysłu spożywczego, posiadają plastry w kolorze niebieskim, wykrywane przez detektor metalu, rękawice w kolorze niebieskim, woreczki na leki pracowników.

obiekty hotelarskie (Dz.U.02.142.1190)

  • Załącznik Nr 2 – Wymagania co do wyposażenia, kwalifikacji personelu oraz zakresu świadczonych usług, w tym usług gastronomicznych dla pensjonatów:
    poz.35 – Udzielanie pierwszej pomocy w nagłych wypadkach – apteczka, personel przeszkolony w zakresie pomocy przedlekarskiej, przywołanie pomocy lekarskiej.

Przykładowa apteczka  Pierwszej Pomocy dla przemysłu spożywczego i gastronomii Vera HoReCa

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *